Šampanas-Drappier Rose de Saignee Brut 12% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Šampanas-Drappier Rose de Saignee Brut 12% 0.75L

    Kilmės šalis
    Prancūzija
    Spalva
    ROŽINIS
    Savybės
    BRUT
    Alk. tūris
    12%
    Talpa (L)
    0.75 L
    Dėžutė
    BE DĖŽUTĖS
  • Šeimyniniai Drappier šampano namai, pradėję veiklą 1808 metais, įsikūrę Urville miestelyje, Côtes des Bar apeliacijoje Champagne regione. Gaminami vintage ir non-vintage cuvee, taip pat prestižinis vynas, žinomas kaip Grande Sendrée. Drappier šampano namuose gaminami ir Brut Nature Zéro Dosage ir Blanc de noirs ir daugelis kitų. Ekologiškos ir tradicinės žemdirbystėje šalininkai, Drappier naudoja minimalų sieros kiekį vyne (paprastai Šampane vidutiniškai jo kiekis siekia 90–130 g, o Drappier vynuose tik 0–40 mg). Drappier laikomi vienais geriausių butikinių šampano gamintojų Pasaulyje. Rūsiai, kuriuose laikomas vynas, yra vieni iš seniausių Europoje, ir tai buvo vieninteliai rūsiai, kurie nebuvo apgadinti per du pasaulinius karus ar 1950-aisiais per rajone kilusį gaisrą.  

    Drappier yra vieni iš labai retų šampano namų, gaminantys rožinį šampaną Saignée metodu. Kelios dienos maceracijos Pinot Noir (100%) vynuogės dėka suteikia šiam cuvée intensyvaus raudonumo spalvą. Rosé gamyboje yra naudojami du pagrindiniai metodai, kurių kiekvienas suteikia šiek tiek kitokį stilių. Tiesioginį spaudimo metodą renkasi pietų Prancūzijos Provanso ir Langedoko-Rusijono regionuose, o Saignée metodas yra labiau paplitęs tose vietose, kur vyninės gamina aukštesnės klasės raudonus vynus. Iš prancūziško žodžio Saignée „kraujavimas“, metodas yra šalutinis raudonojo vyno gamybos produktas, kai anksti fermentuojant nuleidžiamas nedidelis sulčių kiekis. Tai padeda padidinti likusių sulčių koncentraciją. Tokiu būdu pagamintas Rose de Saignee Brut rožinis vynas pasižymi gilesne, ryškesne raudonumo spalva ir tamsesniais gervuogių, aviečių ir uogų uogienės skoniais.

    Nosyje raudonų vaisių užuominos su lengvai pagardinta nata.

    Gomuryje nepaprastai išraiškingas ir nepaprastai gaivus, minerališkas, o poskonyje subtilus saldymedžio pėdsakas. 

    Dera su keptas mėsos, ypač ėrienos, patiekalais ar lašišos carpaccio, tinka kaip aperityvas.

    Įvertinimai:
    92 points Wine Spectator
     

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne