Vynas-Fournier Pere & Fils Menetou Salon Cotes de Morogues AOP Rouge 2020 13% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Fournier Pere & Fils Menetou Salon Cotes de Morogues AOP Rouge 2020 13% 0.75L

    Loire Valley

    Kilmės šalis
    Prancūzija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    12.5%
    Spalva
    RAUDONAS
    Savybės
    DRY
  • Vyndarių kartų paveldėtojas Paul Fournier 1950 metais perėmė šeimos valdas Sancerre apeliacijoje kuriose buvo tik 2 ha vynuogynų. Domaine Fournier Père & Fils vyninės istorija glaudžiai su Sancerre - garsiausia Luaros slėnio kilmės vietos nuoroda ir vienu svarbiausių Pasaulyje Sauvignon Blanc auginimo regionų. Verdigny vietovėje įsikūrusi Fournier vyninė yra kelių kartų palikimas, kurios nuo 1926 metų. buvo šios vietovės gimimo liudininkės ir aktyviai prisidėjo prie jos dabartinės reputacijos kūrimo. Šiandien vyninė turi 165 sklypus Sancerre, taip pat išsiplėtė į puikias kaimynines Pouilly-Fumé ir Ménetou-Salon vietoves. Vynuogynų valdos nuo 1990-ųjų metų pradžios jau apima 60 hektarų plotą Sancerre, Pouilly-Fumé ir Menetou Salon geriausiose vietose (terroir).

    Per visą savo istoriją Domaine Fournier Père & Fils vyninė sudarė vyno katalogą, kuris iliustruoja didžiulę tereroir įvairovę. Nors čia nėra "crus" ar "grands crus", vyninė sukūrė savo klasifikaciją, įkvėptą Burgundijos regiono, kurio geografija panaši į Côte d'Or regiono geografiją. Geriausi jų vynai yra iš Silex, Terres Blanches ir Coillottes vietovių, kurie vertinami daugiau nei 65 šalyse; tai įrodo daugybė apdovanojimų ir paminėjimų tarptautiniuose vyno giduose ir žurnaluose.

    Domaine Fournier vynai yra autentiško "Art de Vivre" išraiška. Rubino spalvos Fournier Pere & Fils Menetou Salon AOC Rouge su prinokusių vyšnių aromatu atveria rafinuotai subalansuotą minerališkumo ir vynuogės veislės skonio harmoniją. Šilkiniai taninai papildo struktūrą, kuri elegantiškai suteikia gervuogių ir prinokusių vyšnių skonį. 100% Pinot Noir.

    Nosyje prinokusios vyšnios.

    Gomuryje struktūrizuots su švelniais taninais. 

    Dera su avienos, naminių paukščių ir veršienos troškiniais, livarot ar mimolette sūriais. 

    Rekomenduojama patiekimo temperatūra 14-16°C. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne