Armanjakas-Tariquet VSOP 40% 0.7L + GB

  • Kraunamos nuotraukos

    Armanjakas-Tariquet VSOP 40% 0.7L + GB

    Kilmės šalis
    Prancūzija
    Talpa (L)
    0.7 L
  • Armagnac (Armanjakas) - tai savitas brendis, gaminamas Armagnac regione Gascony (Gaskonija), pietvakarių Prancūzijoje. Jis distiliuojamas iš vyno, paprastai pagaminto iš Ugni Blanc, Colombard, Baco ar Folle-Blanche vynuogių mišinių, tradiciškai naudojant Column Stills, bet ne Pot Stills distiliavimo indus. Pastarieji naudojami konjakui distiliuoti, kuris gaminamas tik iš Ugni Blanc vynuogių. Prieš išpilstant į butelius, gautas spiritas brandinamas ąžuolo statinėse. Gamybą prižiūri Nacionalinis kilmės ir kokybės institutas (Institut national de l'origine et de la qualité, INAO) ir Nacionalinis tarpšakinis armanjako biuras (Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac, BNIA). Armagnac buvo vienas pirmųjų Prancūzijos regionų, kuriame pradėta distiliuoti spiritinius gėrimus, tačiau Armanjako bendras gamybos mastas gerokai mažesnis nei konjako, todėl už Europos ribų jis mažiau žinomas. Be to, didžiąją Armanjako dalį gamina ir parduoda smulkūs gamintojai, o konjako gamyboje dominuoja garsūs Pasauliniai prekių ženklai, tokie kaip Courvoisier, Hennessy, Martell ar Rémy Martin. 

    Tariquet VSOP puikus Bas-Armagnac (Bas-Armagnac yra viena iš trijų vynuogynų teritorijų Armagnac regione Prancūzijoje, kurioje galima auginti vynuoges Armagnac eau-de-vie distiliavimui. Ji apima Landes ir Gers departamentus ir sudaro 57% visų vynuogynų, skirtų Armanjako gamybai. Distiliuotas iš Ugni Blanc 60% ir Baco 40% vynuogių mišinio, prieš išpilstant į butelius brandintas mažiausiai 7 metus.

    Nosyje tirštas ir aštrus, su pyrago, prieskonių ir malto imbiero natomis. Žievelių ir pipirų natos.

    Gomuryje sodrus, pilno kūno, su žievelių ir vaisių natomis, aiškiai išreikštomis medienos natomis ir šiek tiek vanilės prieskonių, džiovintų slyvų.

    Poskonis ilgas, daug medienos ir troškintų vaisių.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne