Skonių klubas

2019-11-14

Prosecco - Italijos baltas vynas. Pavadinimas kilęs iš Italijos Prosecco kaimelio netoli Triesto kultivuojamų Glera vynuogynų. Taigi vynas gaminamas iš Glera vynuogių, anksčiau vadintų Prosecco. Vynas gali būti maišomas (kupažuojamas) ir su kitų vynuogių veislėmis. Tradiciškai su Glera naudojama ne daugiau nei 15% šių vynuogių veislių: Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera lunga, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio ar Pinot Noir.

2019-10-24

Štai ir ilgos darbo savaitės pabaiga, pagaliau atėjo laikas mėgauti laisvalaikiu. Savo mėgstamo vyno parduotuvėje jau keletą savaičių žiūrite į norimą pirkti vyno butelį, nors jo kaina ir viršija Jūsų lūkesčius. Galiausiai įsigijote jį, grįžote į namus, įsijungėte gražią muziką ir įsipylėte vyno į mėgstamą taurę.

2019-09-15
Sugarlandia, tai ne pramogų parkas, o sukarinta sala Filipinuose, kuri išgyveno keturis kolonistų antplūdžius dėl vieno bet labai kokybiško derliaus- "juodojo aukso", arba papraščiau, tai cukraus melasa.
2019-09-15

Vynuogių vytinimas (italų kalba: Appassimento) jau buvo žinomas nuo vyno atsiradimo pradžios. Tai natūralus būdas padidinti cukraus koncentraciją ir skonio intensyvumą vynuogėse, deja sumažėjusio tūrio sąskaita. Štai kodėl žinomi vytintų vynuogių vynai (kaip antai Amarone ar Recioto iš Veneto ar Sfursat iš Lombardijos) kainuoja brangiau. Pagaminti vienam buteliui vyno paprastai reikia maždaug vieno kilogramo šviežių vynuogių.