Viskis-Maker's Mark 45% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Viskis-Maker's Mark 45% 0.7L

    Bourbon

    Kilmės šalis
    JAV
    Dūminis
    NEDŪMINIS
    Brandinimas
    BE AMŽIAUS
    Dėžutė
    BE DĖŽUTĖS
    Talpa (L)
    0.7 L
    Viskio tipas
    BOURBON
    Alk. tūris
    45%
  • Maker‘s Mark viskio prekinio ženklo istorija prasidėjo 1953 metais, kai T. William “Bill” Samuels Sr. įsigijo distileriją tuo metu žinomą kaip Burks‘ Distilerry, Kentukyje, JAV. Pirmieji raudonuoju vašku puošti Maker‘s Mark buteliai vartotojus pasiekė jau 1958 metais ir netruko išpopuliarėti tiek JAV, tiek Pasaulyje. Distiliuojant Maker‘s Mark didžiausias dėmesys yra skiriamas keturiems elementams,k eturioms „W“: Water (vanduo), Wheet (kviečiai), Wood (medis) ir Wax (vaškas). 

    Vanduo yra išgaunamas iš skaidraus šaltinio, kuris teka distilerijos teritorijoje. Maker‘s Mark gamyboje tradiciškai naudojus rugius, pakeitė kviečiai, kurie suteikia salsvumo šio viskio skoniui. Ne mažiau svarbus elementas – naujo Amerikietiško ąžuolo statinės, lentos kurioms yra ne mažiau nei 9 mėnesius laikomos lauko sąlygomispo saule ir lietumi, siekiant atsikratyti kartokų taninų. Na, ir galiausiai butelio dangtelį puošia ryškios raudonos spalvos vaškas, kuris yra tapęs išskirtiniu šio burbono skiriamuoju ženklu.

    Maker‘s Mark brandinamas maždaug šešerius metus, yra išpilstomas ir parduodamas, kai gauna degustatorių komiteto leidomą. Viskio statinės nuolatos keičiamos vietomis, kad išsilygintų brendimo sparta tarp aukštų ir žemų sandėlio vietų. Brandinimas kruopščiai paruoštose ąžuolo statinėse suteikia Maker‘s Mark vanilės ir karamelės aromatus. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne