Kaip atidaryti vyno butelį be kamščiatraukio
Galbūt išsinuomojote atostogų namus, kuriuose nėra visų reikiamų įrankų?. Galbūt kraustotės ir nerandate tos kartoninės dėžės su užrašu "virtuvė". Nesvarbu, dėl kokios priežasties, mokėjimas atidaryti vyno butelį be kamščiatrauio tikrai kada nors pravers.
1. Atidarykite butelį raktu?: nuvalykite aštriausią turimą raktą ir įstatykite jo galiuką į kamščio centrą 45 laipsnių kampu. Pasukdami riešą spauskite, kad raktas įsirėžtų į kamštį. Gudrybė tame, kad raktą naudotumėte ir kaip spiralę, ir kaip svertą. Kai raktas bus pakankamai įsmeigtas į kamštį, pasukdami raktą, traukite kamštį aukštyn.
2. Įgrūskite kamštį į butelį (taip, tikrai?): dildė, lūpų dažai ar blakstienų tušo tūbelė - visa tai gali pasitarnauti kaip smogiamoji priemonė. Tiesiog padėkite vyno butelį ant grindų ar stalo, suimkite turimą stūmimo priemonę abiem rankomis ir stumkite kamštį tiesiai į butelį. Būkite pasiruošę, kad vynas gali ištikšti.
3. Naudokite pakabą - įdarbinkite spintą. Nuplaukite ir nuvalykite ploną vielinę pakabą, tada sulenkite jos kabliuką, kad susidarytų siauresnis kampas. Švelniai įkiškite kabliuką į butelio kaklelį šalia kamščio, tada lėtai spauskite žemyn, kol kabliukas atsidurs žemiau kamščio - pasieks vyną. Pasukite vielą, kad jos smailusis galas prisitvirtintų prie kamščio dugno, ir traukite aukštyn, taip ištraukdami kamštį iš butelio.
Jei kamštis kartais įsmuktų į butelį vielos kabliuko kišimo metu - misija įvykdyta!