Vynas-Pegasus Bay Pinot Noir Waipara Valley 2020 14% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Pegasus Bay Pinot Noir Waipara Valley 2020 14% 0.75L

    Kaina 3999
    Į krepšelį 

    New Zealand, Waipara    

    Pinot Noir

    Kilmės šalis
    Naujoji Zelandija
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    14%
    Spalva
    RAUDONAS
    Savybės
    DRY
  • Pegasus Bay vyninę įkūrė Donaldson šeima, kuri buvo Canterbury vyno pramonės pradininkai. Profesorius Ivan Donaldson, neurologas konsultantas, XX a. septintojo dešimtmečio viduryje pasodino vieną pirmųjų regione vynuogynų. Ivanas greitai pastebėjo didžiulį vynuogių auginimo regione potencialą ir 1985 m. kartu su žmona Christine ir keturiais sūnumis įkūrė dabartinę Pegasus Bay namų vynuogyną Waipara slėnyje Šiaurės Canterbury regione.   

    Vynuogynas auga ant laisvai drenuojamų, į šiaurę orientuotų terasų. Jis yra Teviotdale kalnagūbrio užnugaryje, todėl yra maksimaliai apsaugotas nuo Ramiojo vandenyno rytinių vėjų ir sukuria unikalų mezoklimatą. Vynmedžiai yra daugiau kaip 30 metų amžiaus. Dirvožemis yra mažai derlingas, todėl natūraliai sumažėja vynmedžių gyvybingumas. Dėl to gaunamas nedidelis derlius optimaliai sunokusių, aukštos kokybės, aromatingų vynuogių, kurios visiškai atskleidžia šio unikalaus krašto savybes. 

    Ryškios rubino spalvos Pegasus Bay Pinot Noir vynui gaminti buvo naudojami tradiciniai Burgundijos vyndarystės metodai. Pasibaigus fermentacijai, vynuogių likučiai paliekami mirkti vyne iki savaitės, kad būtų išgauti įvairūs taninai, suteikiantys vynui struktūrą ir gilumą. Vėliau vynas buvo švelniai nuspaustas ir supilstytas į ąžuolines statines, iš kurių 40% naujų, kurias pagamino Burgundijos meistrai. Po 15 mėnesių brandinimo šiose statinėse partijos, pagamintos iš daugybės skirtingų pinot sklypų ir klonų, buvo kruopščiai sumaišytos skirtingomis dalimis, kad būtų gautas kuo sudėtingesnis ir subalansuotesnis vynas. 

    Nosyje aromatas daugiasluoksnis ir sudėtingas, su žemės, medžio dūmų, triufelių ir puodų užpilo natomis, greta tamsių vyšnių, spanguolių, smulkintų levandų ir gvazdikėlių užuominų.

    Gomuryje vynas dosniai proporcingas, su nušlifuotais taninais ir gaivia rūgštele, gaivus, gyvybingas, tačiau koncentruotas ir struktūriškas. Skonis pikantiškas, dekadentiškas ir ilgalaikis, paliekantis aksominio gilumo įspūdį. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne