Vynas-Pegasus Bay Sauvignon Blanc Semillon Waipara Valley 2020 15% 0.75L
-
Vynas-Pegasus Bay Sauvignon Blanc Semillon Waipara Valley 2020 15% 0.75L
Kaina 2499€New Zealand, Waipara
Sauvignon Blanc Semillon
Kilmės šalisNaujoji Zelandija
Talpa (L)0.75 L
Alk. tūris15%
SpalvaBALTAS
SavybėsDRY
-
Pegasus Bay vyninę įkūrė Donaldson šeima, kuri buvo Canterbury vyno pramonės pradininkai. Profesorius Ivan Donaldson, neurologas konsultantas, XX a. septintojo dešimtmečio viduryje pasodino vieną pirmųjų regione vynuogynų. Ivanas greitai pastebėjo didžiulį vynuogių auginimo regione potencialą ir 1985 m. kartu su žmona Christine ir keturiais sūnumis įkūrė dabartinę Pegasus Bay namų vynuogyną Waipara slėnyje Šiaurės Canterbury regione. Vynuogynas auga ant į šiaurę orientuotų terasų, Teviotdale kalnagūbrio užnugaryje, todėl yra maksimaliai apsaugotas nuo Ramiojo vandenyno rytinių vėjų ir sukuria unikalų mezoklimatą. Vynmedžiai yra daugiau kaip 30 metų amžiaus. Dirvožemis yra mažai derlingas, todėl natūraliai sumažėja vynmedžių gyvybingumas. Dėl to gaunamas nedidelis derlius optimaliai sunokusių, aukštos kokybės, aromatingų vynuogių, kurios visiškai atskleidžia šio unikalaus krašto savybes. Vynuogyne šiltos dienos, tačiau naktys yra vienos vėsiausių Waipara slėnyje, todėl vynuogės sunoksta greičiau, tačiau išlaiko gerą natūralų rūgštingumą.
Šviesiai citrininės spalvos Pegasus Bay Sauvignon Semillon yra unikali tradicinio baltojo Bordeaux vynuogių mišinio išraiška, kuriai naudojama apie 70% Sauvignon Blanc ir 30% Semillon. Vynuogės buvo fermentuojamos atskirai: didžioji dalis Sauvignon Blanc - nerūdijančiame pliene, kad išliktų grynas vaisių charakteris, o visas Semillon - ąžuolinėse talpose, kad būtų išgauta sudėtinga tekstūra. Prieš sumaišant, abi šios veislės maždaug 10 mėnesių brandintos ant natūralių mielių nuosėdų (sur lie).
Nosyje gvajavos, ananasų ir melionų aromatų salvės. Po jomis slypi greipfrutų, sausmedžio, susmulkintų žolelių niuansai.
Gomuryje skonis yra turtingos tekstūros, paremtas aštria rūgštimi, kuri suteikia išskirtinį svorį ir struktūrą. Ilgas ir rafinuotas poskonis užbaigia derinį, suteikdama dar daugiau sudėtingumo ir ilgumo.