Romas-Foursquare Vintage 2011 12YO Exceptional Cask Selection 60% 0.7L
-
Romas-Foursquare Vintage 2011 12YO Exceptional Cask Selection 60% 0.7L
Kaina 7999€Barabados
Exceptional Cask Selection
Kilmės šalisBarbadosas
Romo stiliusBRITISH
Brandinimas12YO
Talpa (L)0.7 L
DėžutėBE DĖŽUTĖS
Alk. tūris60%
-
Foursquare romo distilerija "R.L. Seale & Co" priklauso Seale šeimos įmonei, kurios romo gamybos patirtis Barbadose siekia 1820 metus. Šiuolaikinės distilerijos istorija prasideda 1920 metais, kai Reginald Leon Seale salos sostinėje Bridgetown įsteigė pardavimo ir distribucijos įmonę. Sėkminga įmonės veikla paskatino plėtrą, ir antroje XX amžiaus pusėje ji įsigijo tokius prekės ženklus kaip ESA Fields ir Doorly's, kol galiausiai 1995 metais atidarė Foursquare distileriją, pertvarkydama apleistą cukraus fabriką Barbdoso Saint Philip parapijoje. Foursquare gamina "Single Blended" romą, derindama Pot Still ir Column still induose gaminamą distiliatą vadovaujant Sir David Seale ir jo sūnui Richard Seal. Distilerija tapo viena iš labiausiai gerbiamų gamintojų Pasaulyje.
2008 metais pristatyta "Exceptional Cask Selection" serija yra geriausio romo, kurį gali pagaminti distililerija, pavyzdys. Paprastai iki išpilstant į butelius, šios serijos romai brandinami po dešimtmetį ex-bourbon statinėse, kuriose dažniausiai buvo laikomas Jack Daniel's, arba stiprinto (pvz chereso, ar porto) vyno statinėse. Tai Richard Seale specializacija, o tarp išleistų butelių yra ir labai vertingų iš įvairių spirituoto vyno ir brendžio statinių.
Foursquare Vintage 2011 12YO Exceptional Cask Selection distiliuotas XXIV-asis legendinės Barbadoso distilerijos Foursquare vieno derliaus Exceptional Cask Selection leidinys, romas, kuriame derinami Pot ir Column Still distiliavimo induose distiliuoti romai, prieš tai 12 metų brandinti Amerikietiško baltojo ąžuolo ex-burbono statinėse Barbadoso klimato sąlygomis. 2023 metų Rugsėjo mėnesį romas buvo išpilstytas į butelius be šalto filtravimo, be dažiklių ir priedų.
Nosyje aitrus citrinų ir aliejaus aromatas, perteikiantis sodrią karamelę ir švelnius baltojo šokolado, šviežio imbiero ir džiovinto kokoso tonus.
Gmuryje meduolinis pyragas ir vaniliniai ledai. Sultingi sultonai, troškinti vasaros vaisiai ir raugintos slyvos
Poskonyje mėlynės. Švelnios šviežio imbiero ir juodųjų vyšnių aromatų natos. Šildanti, sausa pabaiga su šiek tiek pipirų prieskonių.