Romas-Pusser's Rum Select Aged 151 75.5% 0.7L
-
Nuo tų laikų, kai jūras ir vandenynus skrodė mediniai laivai, o geležiniai žmonės juose siekė valdyti Pasaulį, buvo pradėtas gaminti PUSSER's romas pagal Britų Karališkojo Admiraliteto reikalavimus! Romo gurkšnojimo tradicija buvo atlyginimas už didvyriškumą ir paguoda pralaimėjus jūrų mūšį nuo 1655 iki 1970 metų liepos 31-os dienos, kai Admiralteto vyresnieji nusprendė, kad romas per daug naudojams tiesiog linksmybėms. Visuose Britų Karališkojo karinio jūrų laivyno laivuose taurės buvo pakeltos paskutiniam pasveikinimui "Už Karalienę!" - tą akimirką ne vienas stiprus vyras nubraukė ašarą dėl tokios senos ir gražios 300 metų tradicijos, kurios nebeliko. Nuo tada ši data vadinama Juodojo Tot diena
Pusser's Rum gaminamas Gajanoje, maišomas siekiant sukurti idealią natūralių aromatinių junginių, vadinamų esteriais (estera), pusiausvyrą. Pusser's romas yra visiškai natūralus ir niekada nėra dirbtinai aromatizuojamas ar dažomas. Melasa, naudojama kiekvienoje iš double wooden Pot Still distiliavimo indų, gaunama iš cukranendrių, auginamų Demerara upės slėnyje. Šis geografinis regionas nuo 1600 metų garsėja cukraus gamyba visame Pasaulyje, ir dažnai vadinamas Valley of Navy Rum. Po distiliavimo Pusser's romas mažiausiai trejus metus brandinamas išdeginto ąžuolo ex-bourbon statinėse, kad būtų dar švelnesnis ir aromatingesnis. Gajanos atogrąžų klimatas padeda spiritiniams gėrimams subręsti greičiau nei brandintiems aukštesnėse platumose. Kitaip nei iš grūdų distiliuojamiems spiritiniams gėrimams, romui nereikia būti tokio senumo, kad būtų pasiektas unikalus skonio profilis
Pusser's Rum Select Aged 151 Overproof gaminamas "cask strength” (statinės stiprumo), nes buvo gabenamas į Karališkojo jūrų laivyno laivų statyklas esančias Deptford, Gosport ir Devonport, kur buvo maišomas ir skiedžiamas iki Proof (Pusser's Gunpowder Proof 54.5%). Šio patentuoto romo mišinio turinys ne tik brandinamas mažiausiai trejus metus, tačiau ir gaminamas pagal Admiraliteto taisykles romui, kurios galiojo tuo metu. Filtruojamas šaltuoju būdu, kad sustiprėtų jo skonis, bet išliktų švelnus
Sodraus kaštoninio raudenmedžio spalvos, krištolo skaidrumo
Nosyje klasikinis Demerara, marmeladas, marcipanas, cinamonas ir tabakas
Gomuryje sodrus, labai apvalus, su sirupo, prieskonių, vaisių, odos, džiovintų sultenių ir švelnaus ąžuolo natomis
Poskonis šiltas, glotnus, įsimintinas ir ilgas