Šampanas-Drappier Sans Ajout de Soufre Brut Nature 12% 1.5L
-
Šampanas-Drappier Sans Ajout de Soufre Brut Nature 12% 1.5L
Kaina 10499€France, Champagne
Kilmės šalisPrancūzija
SpalvaBALTAS
SavybėsBRUT
Alk. tūris12%
Talpa (L)1.5 L
DėžutėBE DĖŽUTĖS
-
Šeimyniniai Drappier šampano namai, pradėję veiklą 1808 metais, įsikūrę Urville miestelyje, Côtes des Bar apeliacijoje Champagne regione. Gaminami vintage ir non-vintage cuvee, taip pat prestižinis vynas, žinomas kaip Grande Sendrée. Drappier šampano namuose gaminami ir Brut Nature Zéro Dosage ir Blanc de noirs ir daugelis kitų. Ekologiškos ir tradicinės žemdirbystėje šalininkai, Drappier naudoja minimalų sieros kiekį vyne (paprastai Šampane vidutiniškai jo kiekis siekia 90–130 g, o Drappier vynuose tik 0–40 mg). Drappier laikomi vienais geriausių butikinių šampano gamintojų Pasaulyje. Rūsiai, kuriuose laikomas vynas, yra vieni iš seniausių Europoje, ir tai buvo vieninteliai rūsiai, kurie nebuvo apgadinti per du pasaulinius karus ar 1950-aisiais per rajone kilusį gaisrą.
Gražios aukso spalvos su vario atspalviais Drappier Sans Ajout de Soufre Brut Nature yra 100% Pinot Noir vynuogių, zero dosage, nefiltruotas ir be pridėtinės sieros šampanas. Šiuo cuvée atiduodama duoklė Pinot Noir iš puikių Urville terroirs (Terroir - iš terre - "žemė" - Prancūziškas terminas, vartojamas apibūdinti aplinkos veiksniams, darantiems įtaką augalo fenotipui, įskaitant unikalų aplinkos kontekstą, ūkininkavimo praktiką ir specifinę augalo augimo buveinę. Bendrai šios konteksto savybės vadinamos charakteriu). Šiuose sklypuose yra puiki ekspozicija, o kalkakmenio dirvožemis suteikia puikią eleganciją ir išreikštą minerališkumą. Vinifikacijos pastabos: Juros periodo Kimmeridgian kalkakmenis ir kreida, malolaktinė fermentacija, be filtravimo, be pridėtinių sulfitų, 24 mėnesiai ant nuosėdų.
Nosyje vilioja dideliu aromato gaivumu, atsiskleidžia citrusinių vaisių ir kriaušių aromatai su skrudintų lazdyno riešutų natomis.
Gomuryje skonis labai sausas, minerališkas, trykštantis gyvybe.
Dera su jūros gėrybių, sashsimi patiekalais ar net su minkštu šviežiu ožkos sūriu. Patiekite 7 ºC temperatūros. Rekomenduojamas alergiškiems sierai.