Dominikos Cristobal Santa Maria Recioto barrel Finish
Nors natūralus vynas pastaruoju metu yra madingas, tačiau jis toli gražu nėra naujovė, - tai tradicinis vyno gamybos būdas žinomas jau tūkstančius metų neperdirbus fermentuotų vynuogių sulčių be papildomų priedų paversti jas vynu. Natūralus vynas yra labiau sąvoka nei aiškiai apibrėžta kategorija su sutartomis savybėmis. Vyno kelionė nuo vynuogyno iki taurės niekada nebūna vienoda ir nenuspėjama, nes daug kas priklauso ir nuo sezoninių tendencijų, jų įtakojamų veiksnių ir nuo to, kaip vynas vystosi butelyje. Atradimai ir nuotykiai suteikia gyvenimui spalvų!
Nors daugiau kaip 90% oficialiai rinkoje parduodamo romo gaminama iš melasos, tačiau šio gėrimo megėjai vis dažniau renkasi Rhum Agricole, kuris fermentuojamas ir distiliuojams iš grynų cukranendrių sulčių. Šiuos romus sieja augalas, kilęs iš Naujosios Gvinėjos. Tai Saccharum Officinarum (viena produktyviausių ir intensyviausiai auginamų cukranendrių rūšių. Apie 70% pasaulyje pagaminamo cukraus gaunama iš Saccharum Officinarum ir šios rūšies hibridų), kuris paplito Azijoje, Artimuosiuose Rytuose ir Europoje. Vėliau kolonizacijos laikotarpiu jis paplito ir visame pasaulyje.
Galbūt išsinuomojote atostogų namus, kuriuose nėra visų reikiamų įrankų?. Galbūt kraustotės ir nerandate tos kartoninės dėžės su užrašu "virtuvė". Nesvarbu, dėl kokios priežasties, mokėjimas atidaryti vyno butelį be kamščiatrauio tikrai kada nors pravers.
Prieš 45 metus viename Paryžiaus viešbutyje aklai vyno degustacijai susirinko didžiausi Prancūzijos vyno ekspertai. Geriausi Prancūziški vynai varžėsi su naujokais iš Kalifornijos, JAV. Tuo metu tai net neatrodė sąžiningos varžybos - Prancūzija gamino geriausius Pasaulyje vynus, o Napa slėnis (Napa Valley) dar nebuvo įtrauktas į vynų žemėlapį, todėl buvo manoma, kad rezultatas akivaizdus. Tačiau netrukus Prancūziško vyno sekmės istorija virto didžiausia šiam vynui tragedija vyno istorijoje. Kalifornijos vynai sulaukė didelio teisėjų dėmesio ir laimėjo tiek raudonųjų, tiek baltųjų vynų kategorijose, aplenkdami legendinius Bordo (Bordeaux) ir Burgundijos (Burgundy) Chateaux vynus.
Niekas nežino, kodėl didžiausi šampano buteliai turi biblinius pavadinimus. Žemiau pateikiame vieną iš versijų.
Burgundija. Tai vienas prestižiškiausių vyno gamybos regionų Prancūzijoje. Burgundijos vynuogynuose gimsta puikūs istoriškai ir tarptautiniu mastu pripažinti vynai.
Dekanteriai naudojami nuo to laiko, kai žmonija pažino vyną.
Šiuolaikiniame romo pasaulyje romai ir jų prekiniai ženklai gali būti pervertinti arba nepakankamai įvertinti. Vartotojai stengiasi suprasti romo kilmę, jo istoriją, savybes ir būdą, kaip būtų galima lyginti panašius su panašiais. Tiesiog yra per mažai informacijos tokiai analizei - todėl pageidautina, kad visi romo vartotojai ir entuziastai turėtų nuoseklią romo klasifikavimo sistemą. Atsižvelgiant į eksponentinį romo vartojimo augimą, taip pat į naujų gamintojų, prekės ženklų, romo festivalių ir konkursų gausėjimą, labai svarbu - netgi būtina - kad visi vartotojai ir gamintojai galėtų pasikliauti bendra klasifikacija, kuri remtųsi ne išgalvotais kriterijais kaip romo kaina, spalva ar stilius, o aiškiais, objektyviais ir skaidriais kriterijais.