Tekila-Don Julio Reposado 38% 0.7L

  • Kraunamos nuotraukos

    Tekila-Don Julio Reposado 38% 0.7L

    Mexico, Jalisco

    100% Blue Weber Agave    

    Kilmės šalis
    Meksika
    Talpa (L)
    0.7 L
  • Agavos, iš kurių gaminama Don Julio tekilos, auginamos Atotonilco kalnuotoje vietovėje, šeimos valdose. Pagrindinis tekilos brandinimo procesas vyksta kartu su agavų augalais, nes joms subręsti reikia septynerių metų. Kiekvienas agavos augalas renkamas rankomis. Agavos augalas nupjaunamas nuo šaknų, o tada nupjaunami spygliuoti lapai. Likusi šerdis vadinama piña - žaliava, iš kurios gaminama tekila. Piña sunkvežimiu gabenama į Don Julio distileriją, kur supjaustoma vienodo dydžio gabalėliais, kad tolygiai iškeptų. Piñas kraunamos į mūrines krosnis, kuriose lėtai kepamos kelias dienas. Tuomet iškeptos piñas sutrinamos ir užpilamos vandeniu, iš kurio išsiskiria saldus agavų sirupas, vadinamas agavų sultimis. Tada į agavų vandenį įpilama mielių ir paliekama fermentuotis. Baigus fermentacijos procesą, gaunamas saldus, silpno alkoholio agavų alus, kuris po to dedamas į distiliavimo aparatus, kur distiliuojamas ir tampa tekila. Galiausiai prieš išpilstant į butelius jis išpilstomas į nerūdijančio plieno talpyklas arba brandinamas buvusiose burbono statinėse.

    Blyškios šiaudų aukso spalvos Don Julio Reposado tekila distiliuojama iš 100% Blue Weber agavos. Rankomis surinktos 6-10 metų amžiaus mėlynosios Weber agavos iš Los Altos (aukštikalnių) regiono Jalisco regione yra susmulkinamos ir lėtai verdamos, po to supilamos į dideles plienines fermentacijos talpyklas su patentuotomis agavų mielėmis, o tada dukart distiliuojamos nerūdijančio plieno talpyklose. Agavos distiliatas brandinamas maždaug 8 mėnesius ex-bourbon Amerikietiško balto ąžuolo statinėse, po to išpilstomas į butelius. Reposado sudėtyje yra daugiau originalių agavų nei nebrandintoje blanco ar añejo. Tai švarus, skaidrus mėlynosios Weber skonis su visais vaisiais ir žole, kurių daugelis ieško tekiloje.

    Nosyje atsiveria su stipriu žolės ir augaliniu agavos aromatu, labai besiskiriančiu nuo blanco, su medaus, troškintų vaisių ir labai lengvu vanilės ąžuolo atspalviu.

    Gomuryje jaučiamas agavų-žolės-daržovių ir troškintų tropinių vaisių atspalvių derinys, šiek tiek saldumo ir pikantiškų ąžuolo akcentų. Skonio viduryje vyrauja vidutinio ar pilno kūno skonis, kuriame ryškėja žolelių natos ir šiek tiek vanilės.

    Poskonis ilgas, šildantis ir vaisinis, su karamele ir ananasais, taip pat ant liežuvio išliekančia agava.

    Šią teliką galima tiesiog gurkšnoti. Ji tiks daugeliui kokteilių, tačiau pripratę prie blanco tekilių Margaritose ar Palomose, gali pajusti, kad čia per daug charakterio. Kita vertus, kokteiliuose, kuriuose vietoj maišyto viskio ar airiško viskio vartojate tekilą, tai gali būti idealus variantas.    

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne