Vynas-Besoain Los Morros Sauvignon Blanc Central Valley 2022 12.5% 0.75L

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Besoain Los Morros Sauvignon Blanc Central Valley 2022 12.5% 0.75L

    Chile, Central Valley

    Sauvignon Blanc

    Kilmės šalis
    Čilė
    Talpa (L)
    0.75 L
    Alk. tūris
    12.5%
    Spalva
    BALTAS
    Savybės
    DRY
  • Pavadinimas LOS MORROS, arba kalvos, kilęs iš Čilės Central Valley slėnio kalvų. Šiame ypatingame kalnuotame krašte vyndarys Miguel Besoaín gamina amatininkiškus vynus, naudodamas tik aukščiausios kokybės vynuoges. Regiono klimatas yra švelnus Viduržemio jūros klimatas, o kritulių kiekis kuo toliau į pietus, tuo labiau didėja. Tačiau ypatingos vynuogių auginimo sąlygos susidaro išilginiuose slėniuose palei Andus ir pakrantės kalnų grandinėje - Cordillera de la Costa (Kosta Kordiljeroje). Šių zonų mikroklimatas labai skiriasi. Tai pasakytina ne tik apie kritulių kiekį ir drėgmę, bet ypač apie temperatūros svyravimus iki 15 °C vasarą.  

    Blyškios šiaudų su žalsvais atspalviais Besoain Los Morros Sauvignon Blanc Central Valley vynas yra skaidrus ir minerališkas, egzotiškas ir aromatingas, vaisinis ir šviežias, aštrus ir pikantiškas. Fermentacija vyksta 10-14 °C temperatūroje maždaug 20 dienų. Nebrandintas ąžuolo statinėse, tačiau 3 mėnesius laikytas ant smulkių nuosėdų. 

    Nosyje vilioja įtaigiu ličių, persikų ir pasiflorų aromatu, kuriuos lydi pikantiškos baltųjų pipirų ir imbiero natos.

    Gomuryje subtilūs mineraliniai tonai. Skonyje yra gaivus ir labai sultingas, pasižymi gyvybinga, subtilia rūgštimi ir gera struktūra, su ilgu poskoniu. 

    Dera su šviežiomis jūros gėrybėmis ir žuvimi. Tai klasikinis derinys. Prie šio vyno tinka austrės, midijos, krabai, krevetės arba ant grotelių kepta žuvis. Su citrusiniais vaisiais paruošti patiekalai taip pat puikiai dera su vaisine Čilės vyno rūgštimi. Tai gali būti citrininė vištiena, ant grotelių kepta lašišos filė su citrinų sviestu arba krevetės citrusinių vaisių marinate.  

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne