Vynas-Edouard Delaunay Meursault Le Village Chardonnay 2021 13.5% 0.75L
-
Vynas-Edouard Delaunay Meursault Le Village Chardonnay 2021 13.5% 0.75L
Kaina 8999€Kilmės šalisPrancūzija
Talpa (L)0.75 L
Alk. tūris13.5%
SpalvaBALTAS
SavybėsDRY
-
1893 metais įkurta Edouard Delaunay yra sena, turtingą ir išskirtinę istoriją turinti vyninė, XX amžiuje svariai prisidėjusi prie Burgundijos vyno regiono vystymo. House of Edouard Delaunay, norėdami pasiūlyti išskirtinius vynus, nusprendė sutelkti dėmesį į Burgundijos širdį, į vertingiausius vynus: išskirtinius cuvees iš regioninių apeliacijų Côte de Nuits ir Côte de Beaune su kaimais, kuriuos reikia atrasti, intriguojančius Premier Crus, puikias Grands Crus kolekcijas, baigiant absoliučiomis retenybėmis, pagamintomis labai ribotais kiekiais.
Meursault yra didžiausias pagal plotą iš trijų Côte de Beaune kaimelių, visame Pasaulyje žinomų dėl savo puikių baltųjų vynų. Vynmedžiai auga molio ir kalkakmenio teroroir. Šį Meursault kaimo cuvée vyną sudaro vynuogės iš keturių sklypų, išsibarsčiusių aplink kaimą. Gražios šiaudų geltonumo spalvos Edouard Delaunay Meursault Le Village Chardonnay 2021 iš kiekvieno sklypo gaminamas atskirai, kad būtų išsaugotos kiekvieno terroir savybės. Vynas išpilstomas į statines, iš kurių 30% yra naujos statinės. Vyno brandinimo metu reguliarus ir ilgalaikis maišymas praturtina tekstūrą ir suteikia vynui subtilių brioche pyrago aromato natų. Iš viso vynas statinėse brandinamas 10 mėnesių.
Nosyje medaus ir raugintos tešlos, šiek tiek lazdyno riešutų, vanilinio cukraus aromatai, pereinantys į gaivų ir erdvų citrininės verbenos, šviežios kalendros, šviežių žolelių kvapą. Dabar jau jaučiame citrusinių vaisių, citrinų ir mandarinų niuansus bei subtilų vynuoginių persikų prisilietimą.
Gomuryje turtingas ir intensyvus vynas, tačiau jo aromatui atsiskleisti reikia šiek tiek laiko. Skonis labai apvalus, gausus, bet su gražia, gana gyva rūgštimi. Gomuryje jaučiamos vanilės ir cukranendrių cukraus natos. Vynas, išsiskiriantis subalansuotu rūgštingumu ir saldumu, kurie galiausiai susilieja. Puikus brandinimo potencialas. Galimas brandinimas nuo 5 iki 10 metų.
Patariama patiekti 12°-13° temperatūroje.
Dera su omarais, foie gras ar net sūriais, pvz Brillat Savarin, Epoisses.