Vynas-Pegasus Bay Prima Donna Pinot Noir Waipara Valley 2016 14.5% 1.5L + GB

  • Kraunamos nuotraukos

    Vynas-Pegasus Bay Prima Donna Pinot Noir Waipara Valley 2016 14.5% 1.5L + GB

    Kaina 12999
    Į krepšelį 

    New Zealand, Waipara 

    Pinot Noir

    Kilmės šalis
    Naujoji Zelandija
    Talpa (L)
    1.5 L
    Alk. tūris
    14.5%
    Spalva
    RAUDONAS
    Dėžutė
    MEDINĖ
    Savybės
    DRY
  • Pegasus Bay vyninę įkūrė Donaldson šeima, kuri buvo Canterbury vyno pramonės pradininkai. Profesorius Ivan Donaldson, neurologas konsultantas, XX a. septintojo dešimtmečio viduryje pasodino vieną pirmųjų regione vynuogynų. Ivanas greitai pastebėjo didžiulį vynuogių auginimo regione potencialą ir 1985 m. kartu su žmona Christine ir keturiais sūnumis įkūrė dabartinę Pegasus Bay namų vynuogyną Waipara slėnyje Šiaurės Canterbury regione. Vynuogynas auga ant į šiaurę orientuotų terasų, Teviotdale kalnagūbrio užnugaryje, todėl yra maksimaliai apsaugotas nuo Ramiojo vandenyno rytinių vėjų ir sukuria unikalų mezoklimatą. Vynmedžiai yra daugiau kaip 30 metų amžiaus. Dirvožemis yra mažai derlingas, todėl natūraliai sumažėja vynmedžių gyvybingumas. Dėl to gaunamas nedidelis derlius optimaliai sunokusių, aukštos kokybės, aromatingų vynuogių, kurios visiškai atskleidžia šio unikalaus krašto savybes. Vynuogyne šiltos dienos, tačiau naktys yra vienos vėsiausių Waipara slėnyje, todėl vynuogės sunoksta greičiau, tačiau išlaiko gerą natūralų rūgštingumą.  

    Prima Donna priklauso Pegasus Bay vyninės Reserve vynų serijai, kurią gamina tik išskirtiniais metais, jei dėl derliaus nenukenčia vynų kokybė. Tai iš geriausių statinių atrinktas vynas iš seniausių neskiepytų vynuogyno sodinių, kuriems būdingos mažos uogos ir laisvos atviros kekės. Kaip ir visiems vyninės Pinot Noir  vynams, naudojami tradiciniai Burgundijos vyno gamybos metodai. 

    Sodrios rubino spalvos Pegasus Bay Prima Donna Pinot Noir Waipara Valley 2016 brandinamas 18 mėnesių naujose Prancūziško ąžuolo statinėse.

    Nosyje sudėtingo ir įtikinamo aromato, kupino granatų, vyšnių, vanilės, šokolado ir prieskonių natų. Be to, aromatas maloniai pikantiškas - žvėrienos, grybų ir čiobrelių natos.

    Gomuryje skonis koncentruotas ir turtingas, su smulkiagrūdžiais taninais, kurie suteikia tekstūros ir svorio. Viską papildo gaivus minerališkumas, kuris suteikia vynui gyvybingos įtampos, todėl vynas pasižymi puikia struktūra ir ilgumu. Nors vyną galima vartoti jau išleidus į rinką, galima tikėtis, kad jis gerai išsilaikys rūsyje ir gražiai vystysis daugelį metų. Brandinimo potencialas 12+ metų.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne